Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja web-prodavaonice benkotehna.si sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Slov. zakon ZVPot), na temelju preporuka Gospodarske komore Slovenije i međunarodnih zakona koji se odnose na e-poslovanje.

Web-prodavaonicom BENKOtehna (u nastavku „prodavaonica“ ili „BENKOtehna“) upravlja poduzeće BENKO-TEHNA Puconci d.o.o. Prilikom registracije na web-stranici benkotehna.si posjetitelj dobiva korisničko ime koje je isto kao adresa njegove elektroničke pošte te lozinku. Jedinstveno korisničko ime i lozinka nedvojbeno određuju i povezuju se s unesenim podacima. Registracijom posjetitelj postaje korisnik i dobiva pravo na kupnju.

Opći uvjeti poslovanja reguliraju djelovanje poduzeća BENKOtehne, prava korisnika te poslovni odnos između dobavljača i kupca.

Kupac može biti fizička ili pravna osoba, ovisno o podacima dostavljenim prilikom registracije i slanja narudžbe.

 

Dostupnost informacija

(sažetak zakonodavstva)

Dobavljač se obvezuje da će kupcu uvijek osigurati sljedeće informacije:

 • identitet poduzeća (ime i sjedište poduzeća, broj registra),
 • kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),
 • bitne karakteristike robe odnosno usluga (uključujući i servisne usluge i jamstva),

 • dostupnost proizvoda (svi proizvodi ili usluge ponuđeni na web-mjestu trebaju biti dostupni u razumnom roku),

 • uvjete isporuke proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i rok isporuke),

 • sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno utvrđene te mora biti jasno prikazano sadrže li poreze i troškove prijevoza,

 • način plaćanja i isporuke,

 • vremensku valjanost ponude,

 • rok u kojem je moguće otkazivanje ugovora i uvjete otkazivanja; osim toga i informaciju o tome postoji li naknada za povrat proizvoda i koliko ona iznosi,

 • objašnjenje postupka reklamacije, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakte s kupcima.

 

Načini plaćanja

Dobavljač omogućuje sljedeće načine plaćanja:

 • gotovinom prilikom preuzimanja
 • doznakom na račun upravitelja web-prodavaonice benkotehna.si: BENKO-TEHNA Puconci d.o.o. (prema ponudi / predračunu)

Dobavljač kupcu izdaje račun u tiskanom obliku s analizom troškova.

 

Cijene

Sve su cijene bez PDV-a, osim ako nije izričito drukčije navedeno. Cijene vrijede u trenutku dostavljanja narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost.

Cijene vrijede u slučaju plaćanja na gore navedeni način, pod gore navedenim uvjetima.

Usprkos iznimnim nastojanjima da osiguramo najažurnije i točne podatke, može se dogoditi da bude naveden pogrešan podatak o cijeni. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena proizvoda promijeni tijekom obrade narudžbe, dobavljač će kupcu omogućiti otkazivanje kupnje, a istovremeno će ponuditi rješenje na obostrano zadovoljstvo.

Kupoprodajni ugovor između dobavljača i kupca smatra se sklopljenim u trenutku kada dobavljač potvrdi narudžbu (kupac prima e-poruku o statusu „Narudžba potvrđena“). Od tog su trenutka sve cijene i ostali uvjeti fiksni i vrijede za dobavljača i za kupca.

 

Postupak kupnje

 1. Narudžba u redu čekanja: Nakon slanja narudžbe kupac prima obavijest e-poštom da je narudžba primljena i stavljena u red čekanja. Tijekom tog koraka kupac ima pravo u roku od jednog sata opozvati narudžbu. Kupcu su na web-stranicama dobavljača uvijek dostupni iscrpni podaci o statusu i sadržaju narudžbe.

  Narudžba potvrđena: Ako kupac ne otkaže narudžbu, ona se prosljeđuje na daljnju obradu. Kada dobavljač pregleda narudžbu, provjerava mogućnost isporuke naručenih proizvoda te je potvrđuje odnosno odbija (uz navođenje razloga odbijanja). Dobavljač može nazvati kupca na kontaktni telefonski broj radi provjere podataka ili osiguravanja točnosti isporuke. Prilikom potvrde narudžbe dobavljač obavještava kupca elektroničkom poštom o predviđenom roku dostave. Ugovor o kupnji naručenih proizvoda između kupca i dobavljača u ovoj se fazi smatra neopozivo sklopljenim.

  Roba otpremljena: Dobavljač u dogovorenom roku priprema robu, šalje je i o tome obavještava kupca elektroničkom poštom. Dobavljač u navedenoj poruci e-pošte obavještava kupca i o pravilima povrata robe, o tome kome se može obratiti u slučaju kašnjenja isporuke i kome se može obratiti u slučaju reklamacije.

 2.  

Pravo na otkazivanje kupnje, povrat robe

Kupac ima pravo da u roku od 15 dana vrati kupljenu robu bez ikakve odštete. Kupac, međutim, snosi troškove koji nastaju prilikom povrata kupljenog predmeta. O planiranom povratu kupac mora pismeno obavijestiti dobavljača najkasnije u roku od 15 dana od primitka robe na adresu e-pošte info@benkotehna.eu, a robu mora vratiti u sljedećih 5 dana.

Proizvod ne smije biti korišten ili oštećen. Prilikom povrata mora se priložiti kopija računa. Kupac ne smije vratiti naručenu robu u slučaju da je proizvod izrađen odnosno izrezan po želji kupca.

Kupoprodajni iznos bit će vraćen kupcu u roku od 15 dana na njegov račun. Jedini trošak koji snosi potrošač u vezi s otkazivanjem narudžbe jest neposredni trošak povrata robe.

 

Isporuka

Dobavljač će robu odnosno uslugu dostaviti u dogovorenom roku.

Ugovorni partneri za isporuku pošiljaka su Slovenske željeznice, Intereuropa i Pošta Slovenije, ali dobavljač pridržava pravo odabrati neku drugu dostavnu službu ako time može osigurati učinkovitije izvršenje narudžbe.

 

Zaštita osobnih podataka

Na web-stranice benkotehna.si možete se kao registrirani korisnik prijaviti osobno ili kao predstavnik poduzeća ili organizacije. Svaki korisnik ima svoje korisničko ime i lozinku koje koristi za prijavu. Lozinka je tajna i poznata je samo korisniku. Korisnik mora osigurati da će u svoje ime i s njegovom lozinkom nastupati samo on/ona odnosno osoba ovlaštena za nastupanje u njegovo/njezino ime.

Dobavljač se obvezuje da će trajno štiti sve osobne podatke korisnika.

Dobavljač će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe izvršenja narudžbe (slanje informativnih materijala, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju.

Podaci korisnika ni u kojem slučaju neće biti proslijeđeni neovlaštenim osobama.

Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik i to tako da se mora pobrinuti za zaštitu svojeg korisničkog imena i lozinke.

 

Komunikacija

Dobavljač će s korisnikom stupiti u kontakt komunikacijskim sredstvima na daljinu samo ako se korisnik izričito ne protivi tome.

Reklamne poruke e-pošte sadržavat će sljedeće:

 • bit će jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke,

 • pošiljatelj će biti jasno vidljiv,

 • različite akcije, promidžbe i druge tržišne tehnike bit će označene na odgovarajući način. Također će biti jasno utvrđeni uvjeti sudjelovanja u njima,

 • jasno će biti predstavljen način odjave od primanja reklamnih poruka,

 • dobavljač će izričito poštovati želju korisnika da ne želi primati reklamne poruke.

Zaštita djece

Dobavljač ne smije primati narudžbe od osobe za koju zna ili sumnja da je dijete bez izričitog dopuštenja njegovih roditelja ili skrbnika.

Bez izričitog dopuštenja roditelja ili skrbnika dobavljač ne smije primati bilo kakve osobne podatke koji se odnose na djecu. Dobavljač također ne smije trećim osobama, osim roditelja ili skrbnika, otkrivati podatke primljene od djece.

 

Ograničenje odgovornosti

Dobavljač ulaže najveće napore u osiguravanje ažurnosti i ispravnosti podataka objavljenih na njegovim stranicama. Usprkos tome značajke proizvoda, rok isporuke ili cijena mogu se tako brzo promijeniti da dobavljač ne uspije ispraviti podatke na web-stranicama. U tom će slučaju dobavljač obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu otkazivanje narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

Iako se dobavljač trudi osigurati precizne fotografije prodajnih artikala, sve se fotografije moraju smatrati simboličnima. Fotografije ne jamče značajke proizvoda.

 

Autorska prava

Objavljeni su sadržaji vlasništvo poduzeća BENKO-TEHNA Puconci d.o.o. U autorska se djela ubrajaju u prvom redu svi dijelovi programskog koda, sva programska arhitektura i inženjering, grafički elementi, slike te drugi autorski elementi koje zbog njihove prirode nije potrebno označavati oznakama zaštite autorskim pravima. Zaštićena je i struktura, kao i pojedinačna idejna rješenja. Zabranjena su sva kopiranja, navođenja, presnimavanja, imitiranja i raspačavanja bez našeg znanja.

 

Reklamacije i sporovi

Dobavljač poštuje važeće zakonodavstvo koje se odnosi na zaštitu potrošača. Dobavljač ulaže najveće napore u ispunjavanje svoje dužnosti koja se odnosi na uspostavljanje učinkovitog sustava obrade reklamacija i imenovanje osobe kojoj se u slučaju poteškoća kupac može obratiti telefonom ili e-poštom. Postupak za predavanje reklamacija dostupan je na web-stranicama, jednostavan je za korisnike i tajan.

Dobavljač će u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio reklamaciju i obavijestiti kupca koliko će trajati njezina obrada te će ga kontinuirano obavještavati o tijeku postupka.


Simon Benko, direktor

Osoba za kontakt
Simon Benko
+386 41 340-562

 

Upit

Na vašom upitu još nema proizvoda.