Tehničke informacije o okovima

Program okova za vrata BENKOtehna pruža širok i integriran izbor visokokvalitetnih komponenti za vrata. Uz svaki ćete proizvod pronaći skice, dimenzije i trodimenzionalni slikovni prikaz.

Cijelu ponudu okova za vrata podijelili smo u 5 skupina:

Samonosiva klizna vrata

Prednosti samonosivih kliznih vrata najbolje ćete osjetiti u zimskim uvjetima kada eliminiraju poteškoće sa zaglavljivanjem u snijegu i ledu. Možete zaboraviti i kamenčiće koji inače uzrokuju poteškoće s podnim vodilicama.

Nudimo 3 različite vrste ovisno o širini i težini vrata:
  • SZ vodilica – standardna laka vrata: maksimalna duljina svijetlog otvora vrata 4.500 mm (tablica nosivosti i raspona S)
  • MZ vodilica – vrata srednje težine: maksimalna duljina svijetlog otvora vrata 8.000 mm (tablica nosivosti i raspona M)
  • LZ vodilica – teška vrata: maksimalna duljina svijetlog otvora vrata 13.500 mm (tablica nosivosti i raspona L)

Odluku o vrsti najlakše ćete donijeti nakon međusobne usporedbe tablica nosivosti i raspona. Možete odlučiti kupiti neki od kompleta koji sadržavaju sve komponente ili ih nabaviti pojedinačno. Vodilice možete nabaviti u pocinčanoj ili u sirovoj - necinčanoj izvedbi.

Klizna vrata

Okovi za klizna vrata dostupni su u izvedbama V ili O, ovisno o obliku podne vodilice. Možete odabrati različite vrste valjaka ovisno o načinu pričvršćivanja na vrata. Stabilizaciju vrata omogućuju različiti valjci.

Viseća vrata

Okovi za viseća vrata dijele se u dvije skupine, ovisno o težini visećih vrata:

Širok izbor kolica pruža puno mogućnosti, ovisno o pričvršćivanju visećih vrata na vodilicu. Vertikalne brave, zasuni, ručke i kotačići za vodilice neizostavni su dodaci prilikom kompletne izvedbe visećih vrata.
 

Krilna vrata

Okovi za krilna vrata prilagođeni su vašim željama ovisno o pričvršćivanju na stup i vratno krilo. Okovi se mogu zavariti ili pričvrstiti vijcima na čelične stupove. U slučaju pričvršćenja vijcima dostupne su različite pločice, ovisno o veličini i obliku. HW okov spreman je za postavljanje u beton odnosno lijepljenje u betonske stupove. AB okovi omogućuju pričvršćivanje na vratno krilo s gornje i donje strane. Prilikom bočnog pričvršćivanja nepocinčanu stezaljku jednostavno zavarite, osim kod okova HN 40, gdje je čep HP 40 zavaren u vratno krilo.
 

Ostali bravarski elementi

Za kompletnu izvedbu vrata dostupan vam je i ostali pribor:
  • brava za klizna dvorišna i kućna vrata (LOCK L in DOCK)
  • zupčasta greda (V/6 IN Z/8)
  • četvrtasti čep za stupove (ROOF B in ROOF S)
  • graničnik za krilna dvorišna vrata (LIMIT, LIMIT S in LIMIT M)
  • graničnik za klizna dvorišna vrata (END, ES, ES N, ES PN in ES 150)

 

Upit

Na vašom upitu još nema proizvoda.